VÅRA REFERENSPROJEKT

Våra produkter används mångsidigt och har olika tillämpningar på olika platser för att möta olika behov och syften. Nedan kan du utforska referensprojekt med exempel på hur våra produkter har installerats och använts.

SOLLCELLSDRIVEN FISKÖVERVAKNING

TiVAs fiskräknare och undervattenskameror har en låg strömförbrukning och kan drivas på solceller och batterier vilket gör att de kan installeras i miljöer där det inte finns tillgång till elnät.

SMIDIG INSTALLATION
Vi kan erbjuda solcellsdriven fiskövervakning med kompletta paket med solceller, batterier och laddningsregulatorer. Batterierna levereras i en låda där allt är färdigkopplat och klart. Det enda som behövs är att koppla in solcellerna och batterierna till fiskräknaren. Stativ till solcellerna ingår inte men kan byggas på plats i form av en träkonstruktion eller liknande.

ANPASSADE EFTER ÄNDAMÅL
Solpanelerna bör placeras i skuggfritt söderläge och lutningen på panelerna anpassas efter vilka perioder på året som fiskräknaren ska vara i drift. Ska fiskräknaren vara i drift året runt så bör lutningen vara relativt brant jämfört om fiskräknare endast ska vara i drift vår, sommar och höst. Vi kan anpassa storleken och antal batterier samt solpaneler efter behov.

Solcellsdriven fiskövervakning, solar powered fish monitoring

Solcellsanläggning för drift av fiskräknare året runt

All utrustning inklusive en eventuell webbkamera för övervakning av installationen kan drivas med solceller och batterier.