Gränssnitt och mjukvara

Fiskräknaren saknar krånglig mjukvara eftersom allt sköts genom ett modernt och användarvänligt gränssnitt i valfri webbläsare.

Tiva FC är utrustad med moderna och lättanvända gränsnitt.
Styrning av fiskräknare

Själva fiskräknaren styrs med ett lättanvänt gränssnitt som nås via en webbläsare. Antingen på plats genom PC:n med pekskärm som är monterad i apparatskåpet till fiskräknaren. Det går såklart lika bra att göra samma inställningar genom valfri internetansluten dator eller mobiltelefon vart man än befinner sig.

Uppkoppling till fiskdata.se

TiVA FC är uppkopplade till molnplattformen fiskdata.se där all fiskräknardata samlas bakom en lösenordsskyddad kontrollpanel. Kontrollpanelen finns alla tänkbara verktyg för att tolka och analysera data. Här finns också flera rapportgränssnitt som på ett enkelt och smidigt sätt sammanställer fiskvandringen. Vill man så går det även bra att exportera ut data till excel för vidare bearbetning. I kontrollpanel går det också att ställa in larm som skickar notiser via e-post eller SMS. Det kan till exempel vara om räknaren inte uppdateras mot servern på en timme eller om vattentemperaturen överstiger en viss temperatur.