TiVA FC – Nästa generations fiskräknare

TiVA FC använder sig av artificiell intelligens, högupplösta kameror och integrerad hårdvara för att kunna räkna fisk med en detaljnivå som inte tidigare varit möjlig.

De högupplösta kamerorna levererar en oslagbar detaljåtergivning och gör det möjligt att räkna fisk ned till en längd av endast 5 cm. Det innebär att det till och med går att räkna nedvandrande smolt och nejonögon. Storleksmätningen görs med en 3D kamera som noggrant mäter storleken med en liten felmarginal.

Vi har arbetat med fiskräknare i över 20 år och det är med stolthet vi nu lanserar en produkt på marknaden som vi vill påstå är ett genombrott inom fiskräkning. Fiskräknaren är framtagen med enkelhet i åtanke. Dels ska den vara enkel att montera oavsett om den ska placeras i en fiskväg eller i ett vattendrag. Insamlad data och alla registreringar är direkt tillgängliga genom valfri dator eller mobiltelefon samlade under moderna och lättanvända gränssnitt utan att behöva installera någon krånglig mjukvara. Placera fiskräknaren i vattnet och addera en valfri strömkälla så är du igång och räknar fisk. Data laddas upp till molnplattformen fiskdata.se för analys och presentation.

Under nedanstående kategorier finns mer information kring fiskräknaren, dess funktioner och hur den fungerar. Tveka inte att kontakta oss om Ni har några frågor eller vill bli kontaktad så kan vi demonstrera hur fiskräknare fungerar över ett Skype-, Teams- eller Zoommöte.