1. Start
  2. /
  3. Mobil fiskräkning

Mobil fiskräkning

Vi har metoder och utrustning för att övervaka fiskvandring även på lokaler där fasta strukturer saknas. Vi tillhandahåller allt som hör till en temporär installation, exempelvis fiskräknare, galler, infästningsanordning och elektronik med mera. Utrustningen kan köpas eller hyras en kortare eller längre period, allt efter kundens behov.

Våra tjänster och produkter för mobil fiskräkning används på lokaler över hela Sverige i vattendrag av varierande storlek, exempelvis Sågkvarnsbäcken i Örebro Län, Lekarån i Jämtland och Tommarpsån i Skåne. En stor fördel är att flera vattendrag kan studeras med samma utrustning. När det önskade datat för säsongen samlats in packas utrustningen helt enkelt ihop och flyttas till nästa vattendrag (efter att ha rengjorts och torkat) eller för att lagras tills den ska användas igen.

Flera vattendrag kan studeras med samma utrustning.

Likt våra fiskräknare är alla våra övriga produkter robust konstruerade och primärt tillverkade i rostfritt stål. En genomtänkt design resulterar i produkter som är hållbara, lätta att frakta och hantera. Det gör att du som kund kan lita på dem säsong efter säsong i tuffa förhållanden utan att behöva oroa dig för att något skulle gå sönder.

Uppföljning av fiskvägar

Ett stort användningsområde är att installera mobil utrustning i fiskvägar för att bedöma dessas funktionalitet under en eller flera studieperioder. Det ger möjlighet för kunden att kunna utvärdera flera fiskvägar utan att behöva skaffa separat utrustning för varje lokal. Då våra fiskräknare är plug-and-play och våra galler och torn är enkla att montera blir en installationen som helhet mycket smidig att utföra.

Off-grid

Fiskräkning på avlägsna lokaler.

Räknartorn

Placera en räknare fritt i ett vattendrag.

Avledningsgaller

Robusta konstruktioner för en krävande miljö.